woensdag 6 maart 2013

De definitieve Safety Spot: de Safety Spot – Reflexstone




De definitieve Safety Spot: de Safety Spot – Reflexstone


By Ronald van der Steen

Veilig pinnen is een hot issue. Berichten over straatroven gerelateerd aan het meekijken met het intoetsen van de pincode en andere criminaliteit, verband houdend met het gebruik van de geldautomaat, verschijnen nog altijd vaak in de kranten.

De Safety Spot is in 2010 ontwikkeld om veilig pinnen mogelijk te maken

Na maanden voorbereiding is er nu een nieuw ontwikkelde Safety Spot – Reflexstone [1].


Safety Spot – Reflexstone, een duurzame oplossing voor veilig pinnen

Met het in gebruik nemen van de Safety Spot – Reflexstone wordt afscheid genomen van de tijdelijke, geverfde variant.

Waarom is de nieuwe Safety Spot in het wit?



De nieuwe Safety Spot – Reflexstone komt in de kleur wit. Na uitvoerig testen blijkt dat de witte Safety Spot een helderder uitstraling heeft, zich meer onderscheidt in het straatbeeld en beter opvalt in de schemering en in het donker.





Safety Spot – Reflexstone, betere gezichtsherkenning door verhoogde lichtopbrengst


De kleur wit komt ook tegemoet aan de bezwaren van een aantal partijen die moeite hadden met de ‘schreeuwerige’ kleur geel. Wit is neutraler en doordat de Safety Spot nu in reflecterende tegels wordt uitgevoerd, steekt het wit nu scherp af tegen de omgeving.

Waarom een stenen Safety Spot in plaats van een geverfde?

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft in de zomer van 2011 Euro 50.000 uitgetrokken om door het hele land geverfde Safety Spots aan te leggen. Al na een paar maanden trokken sommige banken en gemeenten aan de bel over de snelle slijtage van de net nieuw geverfde Safety Spots. Een verloederde omgeving van de geldautomaat werkt in dat geval niet meer veiligheidsbevorderend.




Safety Spot – Reflexstone in gebruik. Intuïtief blijf je op de juiste afstand.

Waarom de aanschaf van een Safety Spot – Reflexstone?

U zoekt een eenvoudige en langdurige oplossing om het pinnen veiliger te maken? Door het plaatsen van een Safety Spot – Reflexstone weet u zich de komende 20 jaar verzekerd van een duurzame oplossing. Daarnaast gelden nog de volgende argumenten voor deze stenen Safety Spot:

Verhoogde lichtopbrengst; door reflectie, 54% meer effect in schemering en nachtelijke uren door schijnsel van lichtmasten of (LED) verlichting boven de geldautomaat.

Verhoogde gezichtsherkenning; door reflectie van de Safety Spot – Reflexstone wordt gezichtsherkenning sterk bevorderd bij cameratoezicht.

Financieel aantrekkelijk; in vergelijking met de geverfde Safety Spot zijn de aanschaf- en straatmakerskosten binnen een jaar terugverdiend[2].

Duurzaam; één keer aanleggen en je hebt er geen omkijken meer naar.
Slijtvast; de tegels blijven zo’n 20 jaar goed.

Gebruik; tijdens de aanleg kan de geldautomaat gewoon gebruikt worden (de geverfde Safety Spot heeft een bepaalde droogtijd).
Nettere aanblik, door strak aanstraten ontstaat er een rustig straatbeeld met een opvallende Safety Spot.

Toepasbaarheid; betere inpassing in straatbeeld door kwalitatief hogere uitstraling.

Ruwe tegel; bij vorst en regen biedt het stroeve oppervlak houvast.

Makkelijk in onderhoud; schoonmaakwagens kunnen zonder problemen over de Safety Spot heen rijden om het mechanisch schoon te maken.

Hoe bestel ik de Safety Spot – Reflexstone?

Neemt u vooral eerst contact op met Ronald van der Steen. U kunt hem een bericht sturen . Of belt u rechtstreeks op 06-46348734.
Kijk ook op de website safetyspot.info

Geen opmerkingen: